24. lokakuuta 2016
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

 Hyvää Suomen luonnon päivää

Luonnon arvo ihmisen hyvinvoinnille ja elämän ylläpitämiseen on korvaamaton. Vuosituhansien ajan ihmiset ja kulttuurit ovat olleet riippuvaisia luonnosta ja sen rikkaista antimista, jotka ovat tarjonneet ihmisille niin ruokaa, lääkkeitä, vaatetusta kuin hengellistä ravintoakin.

Lauantaina 27.8. vietetään neljättä kertaa valtakunnallista Suomen luonnon päivää. Ympäri maata järjestetään yli 100 retkeä ja yleisötapahtumaa, ja kuka tahansa saa järjestää oman tapahtumansa.

Suomen luonnon päivä pohjustaa vuoden 2017 itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa, jolloin suomalainen luonto saa kunniakseen neljä Luonnon päivää. Kunkin Luonnon päivän runsas tapahtumatarjonta kutsuu suomalaisia yhdessä sukeltamaan talveen, villiintymään keväästä, nukkumaan ulkona kesäyössä ja kohottamaan perinteiseen tapaan elokuun lopussa maljan Suomen luonnolle.

Suomen luonnon päivä on alun perin Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton yhteishanke.

Lisätietoja Suomen luonnon päivistä:
https://www.luonnonpaivat.fi/ 

 

vene.jpg


Uusia juttuja ja kesämuistoja

hakkuu13.jpgHarvennushakkuutöitä Lakistossa
Syksyn aikana Rinnekodin Lakiston alueella on tehty paljon hakkuutöitä. Valokuvasimme Metsäryhmän työskentelyä hakkuualueilla ja Pekka Lavonsalo kertoo miksi hakkuutöitä tehdään. LUE TÄSTÄ!

luontoa.jpg


Suomen luonnon päivän kunniaksi
kuvavisa marjoista ja kasveista. Testaa tietosi kuinka hyvin tunnistat pihapiirin marjoja ja kasveja. Kuvavisaan tästä!

nosto.jpg
Kaunis Kanavareitti sightseeing-risteilyllä näet Helsingin kauneimmat rantamaisemat. Lue tästä Lari Holapan juttu kanavaristeilystä Helsingissä.

koriste.png

juhla7.jpgToimintakeskus Tarmolassa vietettiin Juhannuksena Sohvin ja Charlien kesähäitä. Häähumuun osallistui 25 vierasta ja häitä valmisteltiin vapusta lähtien.
Lue juttu kesähäistä tästä! 

pikkuPolkuKuvake.jpgLakiston alueelta löytyy neljä luontopolkua. Marttiksesta haastateltiin metsä-asiantuntija Pekka Lavonsaloa. Kyseltiin kuinka polut suunniteltiin ja toteutettiin kevään aikana.
Lue juttu tästä!

LintsiNosto.jpg


Linnanmäki
Marttiksen toimittaja Lari Holappa on kirjoittanut jutun Helsingissä sijaitsevan Linnanmäen historiasta ja valokuvannut huvipuistoa. Lue juttu tästä!

Tapahtumat

 
Näytä kaikki

Rinnekoti-Säätiö
Nettipaja
Alajyrkäntie 2
02980 Espoo
puhelin 09 855 1246 tai 050 345 5419
marttis(at)rinnekoti.fi