14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

AVARUUSVISA


1. Avaruusasema ISS sijaitsee
a) kuussa
b) maassa
c) kiertoradalla

2. Gravitaatio tarkoittaa
a) lihasvoimaa
b) painovoimaa
c) ydinvoimaa

3. Pyrstötähti on toiselta nimeltään
a) meteori
b) komeetta
c) asteroidi

4. Luotain on
a) miehittämätön robottialus
b) ihmisiä kuljettava alus
c) tv-satelliitti

5. Asteroidi on
a) robotti
b) pikkuplaneetta
c) kuuluotain

6. Astrobiologi on
a) biologi, joka etsii elämää maan ulkopuolelta
b) biologi, joka tutkii ilmastonmuutoksia
c) biologi, joka tutkii meren eläimistöä

7. Mikä oli ensimmäisen amerikkalaisten rakentaman
avaruusaseman nimi?
a) Skylab
b) Zenlab
c) Binlab

8. Laika-koira matkusti Sputnikilla avaruuteen vuonna
a) 1957
b) 1962
c) 1964

9. Juri Gagarin lensi ensimmäisenä ihmisenä avaruuteen vuonna
a) 1961
b) 1964
c) 1966

10. Juri Gagarin oli
a) kosmonautti
b) astronautti
c) pullonautti

11. Mitä yhteistä on Scott Altmannilla, Juri Altjuhinilla ja Olet Atkovilla?
a) he kaikki ovat NASAn mekaanikkoja
b) he ovat avaruuslentäjiä
c) he kaikki ovat tähtitieteilijöitä

 

Oikeat vastaukset:
1. c),  2. b),  3. b),  4. a),  5. b),  6. a),  7. a),  8. a),  9. a),   10. a),  11. b)

Kysymykset koonnut: Juha Vainio