14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Simo Salminen-visa

Simo_Salminen.jpg

1. Simo Salminen syntyi vuonna

a) 1931

b) 1932

c) 1933


2. Hän teki ensimmäisen elokuvaroolinsa vuonna

a) 1940

b) 1950

c) 1960


3. Salminen oli alkuperäiseltä ammatiltaan

a) Leipuri

b) Muurari

c) Insinööri


4.Simo Salmisen roolihahmo Uuno Turhapuro elokuvissa oli nimeltään

a) Jonhsson 

b) Sörsellssön

c) Carlsson


5. Simo Salminen hyppäsi pellehyppykisoissa taiteilijanimellä

a) Liukas  lätkä

b) Vetelä vanukas

c) Vauhtihirmu


6. Ensimmäinen elokuva missä Simo Salminen ja Spede Pasanen näyttelivät yhdessä oli

a) X-paroni

b) X herttua

c) X  kreivi


7. Simo Salmisen muusikon ura alkoi

a) 1965

b) 1966

c) 1967


8. Monessako elokuvassa Spede Pasanen ja Simo Salminen tekivät yhteistyötä? 

a) 35

b) 36

c) 37


9. Simo Salminen sai parhaan mies-esiintyjän Telviksen vuonna

a) 1965

b) 1966

c) 1968


10. Hän esiintyi valkokankaalla viimeisen kerran vuonna

a) 2002

b) 2003

c) 2004



Vastaukset:

1.b)  2.c)  3.a)  4.b)  5.a)  6.a)  7.a)  8.c)  9.b)  10.c)

Tietovisan Simo Salmisesta valmisti Juha Vainio Lakiston Nettipajalla. Hän on työskennellyt Nettipajalla vuodesta 2012 lähtien. Juha vastaa Marttis nettilehden tietokilpailuista ja visoista. Nettipajan lisäksi hän käy töissä Puutarhalla kaksi kertaa viikossa ja osallistuu näytelmäkerhon toimintaan. Lisäksi Juha on Rinnekoti-säätiöllä kokemuspuhujana asiakastapaamistilaisuuksissa. Hän asuu Rk-Asunnot Saunalahdessa.