14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Suomi 100- visa

1. Suomi itsenäistyi vuonna?
a. 1915
b. 1916
c. 1917

 

2. Milloin Ruotsi valloitti Suomen?
a. 1100-1200 lukujen vaihteessa
b. 1200-1300- lukujen vaihteessa
c. 1400-1500 lukujen vaihteessa

 

3. Suomen kansalliskukka on?
a. Kielo
b. Orvokki.
c. Metsätähti

 

4. Mikä oli Suomen pääkaupunki ennen Helsinkiä?
a. Tampere
b. Oulu
c. Turku

 

5. Kuka perusti Suomen pääkaupungin Helsingin?
a. Kustaa Vaasa.
b. Kustaa Kemi.
c. Kustaa Tornio

 

6. Mikä on Suomen kansallislintu?
a. Sorsa
b. Telkkä
c. Joutsen

 

7. Mikä seuraavista on Savolainen perinneruoka?
a. Kalakukko
b. kalametso
c. Kalahaukka

 

8. Suomessa oppivelvollisuus on?
a. 7-12-vuotiailla
b. 7-16-vuotiailla
C. 20-30-vuotiailla

 

9. Suomi 100 juhlavuoden, kansallispuisto Hossa sijaitsee?
a. Kemissä
b. Kolarissa
c. Suomusjärvellä

 

10. Mikä seuraavista on nähtävyys Hossan Kansallispuistossa?
a. Piispanpetäjä
b. Nunnanpetäjä
c. Papinpetäjä


Vastaukset        1.c), 2.b), 3.a), 4.c), 5.a), 6.c), 7.a), 8.b), 9.c), 10.c)

Visan laatinut Juha Vainio