14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

TERVEYS JA LIIKUNTAVISA


1. Montako tuntia ihmisen tulisi liikkua päivässä suositusten mukaan?
a. 1-2 tuntia
b. 3-4 tuntia
c. 4-5 tuntia

2. Paljonko ihmisen tulisi syödä kasviksia päivässä?
a. Puoli kiloa
b. Kilo
c. 2 kiloa

3. Montako tuntia aikuisen olisi hyvä nukkua yössä?
a. 3-4 tuntia
b. 5-6 tuntia
c. 7-9 tuntia

4. Mikä seuraavista on joogan liike?
a. Aurinkotervehdys
b. Kuutervehdys
c. Maatervehdys

5. Minkä järjestön lyhenne on WHO?
a. Unicefin
b. Maailman terveysjärjestön
c. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen

6. Kuinka monta ihmistä kuolee suolistosyöpään vuosittain?
a. 1000
b. 1100
c. 1200

7. Milloin ihmisen keuhkojen toiminta alkaa heikentyä?
a. 10 ikävuoden paikkeilla
b. 20 ikävuoden pakeilla
c. 30 ikävuoden paikkeilla.

8. Montako prosenttia suomalaismiehistä tupakoi päivittäin?
a. 15 prosenttia
b. 16 prosenttia
c. 17 prosenttia

9. Kuinka monta prosenttia suomalaisista harrastaa lumikengillä kävelyä?
a. 2,4 prosenttia
b. 3,4 prosenttia
c. 4,4 prosenttia.

10. Kuinka paljon vähintään aikuisen pitäisi saada D-vitamiinia vuorokaudessa?
a. 8 mikrogrammaa
b. 9 mikrogrammaa
c. 10 mikrogrammaa

vastaukset
1.a), 2.a), 3.c), 4.a), 5.b), 6.b), 7.c), 8.c), 9.c), 10.c),

Visan laatinut Juha Vainio