15. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Need for speed carbon PS2

Need for Speed: Carbon on kanadalaisen EA Black Boxin kehittämä ajopeli, joka julkaistiin 2. marraskuuta 2006. NFS: Carbon kuuluu Need for Speed -pelisarjaan. NFS: Carbon eroaa edeltäjästään NFS: Most Wantedista siten, että tämä sijoittuu yöhön, samoin kuin NFS: Underground, NFS: Underground 2 ja NFS: Underground Rivals. Pelissä on mukana myös poliisit.

Pelissä on tarkoitus valloittaa toisten jengien alueet voittamalla kisoja. Kaupungin ulkopuolella on Carbon kanjoni, jossa ajetaan pimeitä vuoristoteitä. Pelissä on tarkoitus koota oma jengi, joka auttaa voittamaan kisoja. Jokainen jengin jäsen auttaa kisoissa jollakin tavalla. Apureita on kolme eri tyyppiä. Blockerit, kiilat ja tiedustelijat. Blockerit hidastavat vastustajia, kiilat pienentävät ilmanvastuksen ajamalla edessä ja nopeuttavat pelaajan autoa ja tiedustelijat näyttävät radan oikotiet. Jokaisella jengin jäsenellä on myös omat taitonsa. Taidot ovat väsääjät, järjestelijät ja mekaanikot. Järjestelijät auttavat saamaan kisoista isommat palkkiot ja poliisit pois perästä, väsääjät antavat halvemmalla autojen osia ja mekaanikot antavat enemmän ilokaasua kisoihin.

Juoni

Need for speed most wantedin lopussa pelaaja hyppäsi rikkinäisen sillan yli Rockportissa. Poliisit tippuivat alas tai jäivät sillan toiselle puolelle. Mutta pelaajaa most wantedissa jahdannut ylikonstaapeli Cross pääsi sillan yli ja lähti pelaajan perään.

Matkalla Palmont City nimiseen kaupunkiin pitkin Carbon kanjonia pelaaja muistelee mitä tapahtui kisapäivänä Palmont Cityssä ennen kuin hän palasi Rockportiin. Samalla pelaaja näkee Crossin peilistä. Cross lähtee pelaajan perään ja pelaajan pitää paeta Crossia. Pelaajan pako päättyy nopeasti, kun pelaaja törmää esteeseen ja Cross saa pelaajan kiinni. Hetken kuluttua paikalle saapuu Darius, joka muistaa pelaajan. Cross antaa Dariukselle pelaajan BMW:n avaimet ja lähtee pois. Samalla paikalle saapuu Dariuksen tyttöystävä Nikki Ford GT:llä. Pelaaja lähtee hänen kyytiinsä. Nikki vie pelaajan Nevillen luo. Neville antaa yhden auton pelaajalle, koska Darius varasti pelaajan BMW:n. Pelin kuluessa pelaaja kokoaa oman jengin ja valloittaa kaikki alueet Palmont Citystä ja voittaa jokaisen jengin johtajan. Seuraavaksi pelaajan pitää voittaa Darius ja hänen kätyrinsä. Kun pelaaja voittaa Dariuksen, niin peli on läpi.

Pelin päävastukset: Angie 21"street, Kenji Bushido, "Wolf" TFK ja Darius Stacked deck.

Omat mielipiteeni

Peli on omasta mielestäni Need for speed pelisarjan paras. Edes uudet ps3:lle julkaistut Need for speed pelit eivät ole niin hyviä. Olen siksi tätä mieltä, koska tässä pelissä on mielestäni paras idea ja pelistä näkee, että peliin on panostettu todella paljon. Myös kaksinpeli muoto on todella hyvin tehty. Suosittelen peliä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita katukisa peleistä.

Ainoa heikko kohta pelissä on viimeinen kisa. Mielestäni pelin päävihollisen, Dariuksen, olisi täytynyt tehdä virheitä mm. auto olisi pyörähtänyt ympäri tai Darius olisi törmännyt johonkin.

Teksti Kim