14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Me Itse ry


Me Itse ry on kehitysvammaisten etujärjestö ja se on perustettu vuonna 1999. Yhdistys syntyi kehitysvammatukiliiton kumppanuusprojektin pohjalta ja se oli ensimmäinen projekti, jossa vetäjänä olivat kehitysvammaiset henkilöt.


Me Itse ry:n toiminta alkoi Tampereella ja sen jälkeen on perustettu useita paikallisryhmiä, joita on tällä hetkellä yli 30. Yhdistyksen perustamisasiakirjassa on 137 nimeä.


Yhdistyksen jäseneksi pääsevät 15 vuotta täyttäneet kehitysvammaiset, jotka puolustavat kehitysvammaisten oikeuksia ja haluavat tulla kuulluksi heitä koskevissa päätöksissä.
Me Itse ry:n ryhmät keskustelevat kehitysvammaisten oikeuksista.


Me Itse ry järjestää joka vuosi kaikille jäsenille avoimen vuosikokouksen, jossa käydään läpi yhdistyksen toimintaa. Kokouksessa kuullaan puheenvuoroja vammaisten asioista ja äänestetään jäsenet, Me Itse ryhmään sekä edustajat kehitysvammatukiliiton liittokokoukseen. Siellä valitaan myös johtoryhmä, joka kolmas vuosi.


Yhdistyksen hallituksessa on neljä jäsentä ja hallitus päättää muun muassa yhdistyksen talousasioista. Me Itse ry on suurin kehitysvammatukiliiton jäsenyhdistys.


Kirjoittaja: Juha Vainio