14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

AUTOJA


Luen paljolti autolehtiä ja kirjoja. Omia suosikkimerkkejäni ovat mm. Saab, Opel, Mercedes, Volvo, Ford ja japanilaisista Honda. Venäläisistä autoista ykkönenhän on tietysti Lada.

Olen haaveillut välillä urasta autonasentajana ja omistavani joskus jonkun vanhan 90-luvun alun Honda Civicin tai Accordin. Itäautoista voisin omistaa Ladan mallin 2017 ja saksalaisista Mersun W123 ja 116-korisen sekä W124 korisen. Sitten ois kiva vaikkapa omistaa Volvon 240 turbo ja Saabin 99 turbo.

Opiskelen itse saksalaisia, ruotsalaisia ja englantilaisia autolehtiä. GTI-magazinea olen lukenut joskus, kun tämä tuli vielä. Omiin lempiautoihin kuuluu myös Saabit, joita poliisit käyttivät 70-90 lukujen vaihteessa. Meikä tykkää niin ruotsalaisista kuin saksalaisista autoista. Joskaan italialaisille en lämpene paitsi Fiatille ja Alfalle.

Mun unelma autoja on kaiken kaikkiaan monta, yhtenä sellaisena Volvo 240 turbo ja VW golf MK3. Meikä haluaa joskus autonasentajaksi. Ois kiva oppii korjaa autoja ja jopa tyttöystäviensä ja näiden äitien autoja. Ois upeeta tehdä uraa automekaanikkona ja autonasentajana ja sit omistaa joskus ajokortin kera eri merkkisiä autoja. Välillä voisi sit käydä ajaa jopa rataa Ahvenistolla. Joskus ois upeeta ajaa rallia, jäärataa ja jopa rallicrossia sekä jokamiesluokkaa. Ois upeeta olla töissä mm. Ruotsissa Volvon ja Saabin tehtailla ja Suomessa Uudenkaupungin autotehtaalla kasaamassa Mersuja ja sitten töissä eri merkkiliikkeissä.

Joskus ois upeeta korjata jopa eri bändien keikkabusseja. Ois upeeta omistaa autoja Simcasta Mersuun ja Mersusta Saabiin sekä tuoda mm. Ruotsista Volvo 240 turbo ja Saab 99 turbo ja Saksasta Mercedes 450se, Mercedes 240d ja Mercedes e270 cdi. Ois upeeta tehdä uraa mekaanikkona ja sit vielä ajaa rataa, rallicrossia ja jäärataa. Haluaisin myös harrastaa judoa, jalkapalloa, nyrkkeilyä, Koripalloa ja jääkiekkoa.

Tahtoisin rakentaa autoja, kun ajaisi kilpaa. Ois upeeta ajaa jäärataa, rataa, sprinttiä, rallicrossia ja rallia mm. Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa ja keski-Euroopassa. ois upeeta omistaa joskus 500 eurolla ostettu Mazda 323, jolla ukko kelaisi parhaimmillaan Turkuun ja Tampereelle sekä aina Lappia myöten ja kerran jopa johonkin bileisiin. Sit vielä ois upeeta omistaa Volvo 340, joka menisi 700 eurolla myyntiin ja ukko ostaisi tyttöystävänsä siskolta Mersun 200e mallin. Ois upeeta joskus sit omistaa eri autoja ja välillä hirveitä kotteroita. Sit aina kuulla kommentteja tyyliin taasko sä oot ostanu jonkun ritsan. Sit joskus ajella jopa Ruisrockkiin Mersu 200e.

Ois upeeta omistaa neljä vanhaa poliisi Saabia ja purkaa niistä kaksi ja sit ajella 900i ex-poliisi Saabilla, joka on sinivalkea. Omistaisin 240 Volvon ja 340 Volvon ja Saab 99 ex- poliisi Saabin, jota ukko korjailisi. Välillä ois upeeta sit ajaa mm. bussia ja luokkaretkellä korjata Volvon bussia.

Tekijä: Joonas Lehto