14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Kurpitsayö

HENKILÖT:
sankarit: Sam ja Julie
viholliset ja yksi ystävä:
taikakurpitsa: Jack
ihmissusi: Michael
vampyyri: Randolf,
Noita: Helvetin noita
Neljä kummitusta

PAIKKA: Linna, jonka vieressä on kurpitsapelto. Siellä on yksi taiottu kurpitsa nimeltä Jack.

Julie on romanityttö ja Sam on herttua, joka omistaa linnan ja on oikealta nimeltään Samuel. Samuel on tuomittu itkemään verikyyneliä, kunnes on löytänyt oikean rakastettunsa eli romanityttö Julien. Jack on maanviljelijä, joka on kirottu olemaan kurpitsa öisin. Michael on ihminen, jota on purrut ihmissusi. Vampyyri on kulkukauppias Randolf, jota toinen vampyyri on purrut kaulasta. Se oli purrut miesparkaa linnanpihalla keskiyön aikaan, kun miesparka oli käynyt tarpeillaan. Randolf on Julien isä.

Ihmissusi oli kaapannut romanityttö Julien tämän eksyttyä oikealta polulta. Vain tyhjät vankkurit jäivät jäljelle. Romanitytöllä oli kaksi kilpakosijaa, joista toinen oli ihmissusi ja toinen oli herttua Samuel. Samuel oli päättänyt pelastaa tytön henkensä kaupalla.

Eräänä päivänä, kun herttua Samuel oli linnassaan, hän kuuli pelottavan äänen keittiöstä.
Hän meni katsomaan mitä tapahtui. Siellä oli neljä kummitusta, jotka pelottelivat hänen alaisiaan. He olivat neljä huppupäistä pyöveliä, jotka ennen vanhaan tuomitsivat rikolliset kuolemaan mestaamalla heidät kirveellä. Eli heidän kaulansa katkaistiin. Yhdestä heidän uhreistaan oli kaulan katkaisun jälkeen tullut noita. Tämä noita oli ainoa, joka voisi muuttaa ihmissuden takaisin ihmiseksi, jotta tyttö voisi pelastua. Mutta noita oli joutunut helvettiin. Samuel tajusi, että hän voisi houkutella aaveet mukaansa pelastamaan tytön. Hän oli luvannut kummituksille aarteensa. Aarre oli Samuel-herttuan verikyyneleitä, jotka olivat muuttuneet punaisiksi rubiineiksi.

Samuel oli tajunnut, että hänen oli pelastettava ensin tytön isä, entinen kulkukauppias Vampyyri Randolf. Ihmissusi oli kaapannut myös Randolfin. Taikakurpitsa Jack oli ollut herttua Samuelin alainen. Hän oli ollut maanviljelijä, joka oli joutunut kirouksen uhriksi. Eikä hän vapautuisi koskaan kirouksesta, ellei saattaisi rakastavaisia yhteen. Kurpitsa auttoi herttuaa löytämään oikean polun helvettiin, jonne noita oli joutunut. Koska vain vapauttamalla noidan helvetin pauloista ja hänen muututtua hyväksi, he vapauttaisivat kulkukauppiaan vampyyrin kirouksesta.

Neljä kummitusta yrittivät ovelan juonen avulla auttaa Samuelia ja Julieta menemään naimisiin. Samuel luki loitsun yhdessä neljän kummituksen kanssa. Ilmestyi tulinen pyörre ja noita pääsi vapaaksi helvetistä. Hän muuttui kauniiksi nuoreksi naiseksi. Ihmissusi ilmestyi myös esille tulisesta pyörteestä. Toisella käsivarrellaan hän piti kiinni vampyyriä ja toisessa Julieta. Ihmissusi rakastui entiseen helvetinnoitaan, mutta koska hän rakasti yhä Julieta, niin hän tahtoi Julielle pelkkää hyvää. Rakkauden voimasta ihmissusi muuttui ihmiseksi ja samalla myös vampyyri muuttui ihmiseksi. Julie lennähti Samuelin käsivarsille. Ja Kulkukauppias siunasi heidän rakkautensa. Samalla hän siunasi myös entisen ihmissuden ja helvetinnoidan. Kaikki asuivat herttuan linnassa ja taikakurpitsa Jack katseli heitä kurpitsapellolta ikuisesti, koska taikakurpitsa oli päättänyt olla ikuisesti kurpitsa.

Kirjoittajat: Laura Soveri ja Totti Sarasti