14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A
 

 

Juhla2.jpg

Pappi levähtää hetken taustalla juhlahumusta, onneksi paikalle oli tilattu varapappi Anne Nurkka. Hän jatkoi juhlapuheiden pitämistä vieraille.

Juhla5.jpg

Juhlapaikka oli koristeltu kauniilla kukkasilla. 

Juhannushäät Tarmolassa

pariskunta.jpg

Toimintakeskus Tarmolassa suunniteltiin aika omintakeisia häitä. Häistä teki erikoiset hääpari itse: Sohvi ja Charlie ovat kaksi nukkea, jotka on väännetty kanaverkosta ja sanomalehdistä.

Porvoon Tarmolassa valmistettu Sohvi-nukke oli keväällä kovin yksinäinen. Hän oli kevään aikana ollut pääsiäisnoitana, ja sittemmin wappunoitana. Noitana oleminen alkoi jo kyllästyttää Sohvia, sillä hän oli oikeasti sydämessään herkkä ja tunteellinen nainen joka kaipasi seuraa itselleen. Niinpä Tarmolan väki päätti auttaa asiaa ja koko Tarmolan voimin alettiin paperimassasta valmistamaan Sohville sulhasta.

Kaikki muutkin innostuivat juhannushäistä ja niinpä alettiin suunnittelemaan, että pidetäänkin oikein isot häät.

Häitä alettiin valmistelemaan vapun jälkeen. Kaikki yksityiskohdat mietittiin tarkkaan: hääpukuja soviteltiin, kakkuja ja kutsukortteja valmisteltiin.

Sohville valmistettiin morsiuspuku pitsistä, ja sulhasen puvussa päädyttiin silkkikankaaseen.

Juhannukseen mennessä kaikki valmistelut oli saatu valmiiksi ja päästiin viettämään ikimuistoisia juhannushäitä.

Pappina häätilaisuudessa toimi Inkeri Komppa, ja varapappina toimi Anne Nurkka.Juhla3.jpg

Pappi Inkeri Komppa vihkii hääkeinussa istuvaa hääparia.

juhla6.jpg

Häätarjoilun aikana pappina toiminut Inkeri Komppa pitää samalla puhetta häävieraille. Häämenuuseen kuului pääruokana riisiä ja makkarakastiketta, kakun kanssa juotiin kahvia ja simaa.

hääkakku.jpg

 Hääkakkuja oli kaksi tarjolla: Yksi on tehty kanaverkosta ja paperimassasta. Toinen on ihan oikea kakku, itsetehty mansikkakakku. Siinä oli välissä vanilijakastiketta ja mansikoita,  päällä kermavaahtoa.

Juhla4.jpg

Tarmolan Marco onnittelee hääparia.

Juhlan päätteeksi tanssittiin, Miko soitti kitaraa ja Jenna toimi dj:nä.