14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A
 

Lakiston Luontopolut

Rinnekoti-Säätiön Lakiston alueelta löytyy neljä luontopolkua, joiden reittipituus vaihtelee 1,5 – 4,3 km väliltä.

Luontopoluilta pääsee katsomaan yli satavuotiaita mäntymetsiä, sekapuustometsiä, suomaisemaa ja lampia.

Kaikki Lakiston luontopolut lähtevät Majamäentieltä. Ne kulkevat jonkin matkaa yhdessä vanhassa kuusimetsässä, mutta eroavat omiksi poluikseen matkan varrella. 

Polkuja on neljä ja ne on merkitty omalla värikoodillaan siniseksi, punaiseksi, oranssiksi ja keltaiseksi.

Sininen polku on pituudeltaan 1,2 km kulkee metsässä loivia mäkiä.

Keltainen on 1.6km pitkä ja nousee kallioiden  päälle.  Keltaisen polun mäet ovat paikoitellen aika jyrkkiä. Keltaisen polun pituus on 1,6 km. Metsikkö ja kalliomaisemissa kulkevan polun mäet ovat aika loivia.

Punainen polku kulkee kallioilla männikössä ja kulkee läpi Rinnekodin Luonnonsuojelualueen. Polun pituus 0n 2,4 km. Polun mäet ovat paikoitellen aika jyrkkiä.

Oranssi polku on 1,2 km kulkee ohi rämeitten suo alueelle. Polulla kuljetaan pitkin pitkospuita ja siellä on nähtävissä vanha turpeen nosto paikka.  Oranssi polku päättyy risteykseen josta pohjoiseen mentäessä pääsee Leirikeskukselle  ja itään mentäessä päästään polun alkupisteeseen.

Rinnekodin luontopolut kulkevat jonkin matkaa yhdessä Reitti 2000 nimisen ulkoilureitin kanssa. 

Reitti 2000 on 110 km pitkä ulkoilureitti, joka alkaa Helsingin Laaksosta ja kiertää Nuuksion järviylängöllä. Lakistossa se yhtyy muutaman kilometrin matkalla Rinnekodin luontopolkuihin, ja erkanee taas omaksi reitikseen kohti Nuuksiota.

Luontoiltapäivä Majalammella

Viisikymmentä urheaa Palvelunkäyttäjää ja ohjaajaa uhmasivat kevään koleutta lähtien luontoiltapäivän viettoon Lakiston Majalammille torstaina. Päivän ideana oli järjestellä muutamille luonnon siivekkäille eli linnuille paremmat olot. Rempparyhmä olikin ansiokkaasti pönttösiä jo ennakkoon päivää varten rakennellut. Päivä onnistuikin hyvin, asumuksia eli linnunpönttöjä vietiin linnuille yhteensä kymmenen kappaletta. Iltapäivän kulku muotoutui siten, että viidentoista hengen ryhmä rämä aloitti ripustelut Henkilökunnan mökiltä luontopolkua edeten Leirikeskukselle. 

WP_20170427_13_24_42_Pro.jpg

Huonompikulkuisten ryhmä tuli suoraan Leirikeskukseen, jonka maastoon kiinnitettiin asumuksia pikkulinnuille ja saipa Telkkäkin oman pönttönsä vanhan leirikeskuksen tuntumaan. Jospa sinne asukki ilmaantuisi, niin sitä olisi kiva leiriläisten seurailla. Iltapäivän päätteeksi palkitsimme urheat säätä uhmanneet joukot kahvilla ja nuotiomakkaroilla. Päivä oli onnistunut koleasta kelistä huolimatta eikä räntääkään tullut.

 WP_20170427_13_25_12_Pro.jpg

Retkiterveisin

Jukka Kosonen