14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A
 
 

Malminkartano Toimintakeskuksen esittely 
Markus, Annukka, Kimmo ja Tarja


Malminkartanon Toimintakeskus sijaitsee Luoteis-Helsingissä osoitteessa Urputie 1, aivan jätemäen kupeessa. Ohjaajia on kuusi ja asiakkaita 24. Asiakkaiden mielestä työpaikalla on mukava käydä ja on mukava ilmapiiri. Malminkartanon Toimintakeskuksessa on mukavat ohjaajat: Timo, Anna, Mervi, Melli, Helena ja Tuula.

Paikalle tullaan asumisyksiköistä ja kotoa pääkaupunkiseudulta Osa asiakkaista tulee naapurissa sijaitsevasta ryhmäkodista. Osa käy vain muutamana päivänä viikossa jotkut käyvät myös koko viikon. Malminkartanon Toimintakeskuksessa on monenlaista toimintaa, esimerkiksi tietotekniikkaa, keittiötöitä, musiikkia, ulkoilua, elokuvia ja valintatehtäviä.

Aamupäivällä, kun tullaan töihin, otetaan vaatteet pois ja aloitetaan päivä aamuinfolla, jossa käsitellään jokaisen henkilökohtaiset päiväohjelmat. Aamuinfon jälkeen alkaa ryhmät. Aamupäivän jälkeen on ruokailu ja lepotauko. Sen jälkeen alkaa iltapäivän toiminnat. Kotiin päästään noin kello 15.

Toimintakeskuksen tilat ovat: tietokone huone, keittiö, toimisto, ruokasali, keltainen huone, merihuone ja nurmihuone. Eteisiä on kaksi. Keltaisessa huoneessa on ihan uusi aistiseinä. Asiakkaat voivat kokeilla erilaisia tuntemuksia seinällä olevista tauluista. Aistiseinä on iso. Siinä on monta eri aistituntemuksia käsittelevää taulua, esimerkiksi eri värisiä kuvioita neliöiden sisällä, joita asiakkaat voivat tunnustella käsillään.

Markus on 33-vuotias mies, joka harrastaa vapaa-aikanaan pelaamisen ohella musiikkia ja elokuvia.

Annukka on 31-vuotias nainen, joka harrastaa musiikkia ja ystävien kanssa oleilua ja dvd-elokuvia.

Kimmo tulee Vantaalta Hämeen kylästä. Hän harrastaa puhelinluetteloiden lukemista. Hänen mielestä on kiva käydä töissä Malminkartanon Toimintakeskuksessa.

Tarja on 59-vuotias nainen. Hän käy töissä Helsingistä ja tykkää musiikista.

Malminkartano3.png