14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A
 

Nyyttipuisto


Nyyttipuisto on kortteli, jossa on RK-Asunnot Nyyttipuiston ryhmäkoti ja erillisasunnot, Toimintakeskus Nyyttipuisto ja Ässäkodit Nyyttipuisto. Kaiken kaikkiaan korttelissa asuu 73 asukasta. Ryhmäkoti ja erillisasunnot valmistuivat helmikuun ja maaliskuun vaiheilla vuonna 2013. Toimintakeskus aloitti toimintansa maaliskuussa.

RK- asunnot Nyyttipuisto, erilliset asunnot ja toimintakeskus Nyyttipuisto kuuluvat Rinnekoti-Säätiölle. Rinnekoti-Säätiö on aloittanut toimintansa vuonna 1927 Helsingissä ja nyt 87 vuotta myöhemmin sillä on toimintaa Espoossa, Vantaalla, Helsingissä ja ympäri Uuttamaata.


Avajaiset pidettiin keskellä syksyä

Meillä oli tulossa toimintakeskuksen ja ryhmäkodin avajaiset torstaina 7.11. Rupesimme keskustelemaan näistä avajaisista. Perjantain asiakaspalaverissa keskusteltiin avajaisten teemasta, tarjoilusta ja ohjelmasta toimintakeskuksen ja ryhmäkotien ohjaajien kanssa. Sovimme, että me toimintakeskuksessa leivomme makeita leivonnaisia. Keskusteltiin keitä juhliin kutsutaan. Me toimintakeskuksessa päätettiin tehdä kutsukortit, niistä tuli vaaleapunaisia.

Valmistauduttiin leipomalla jäälauttaleivosta noin kymmenen pellillistä. Kahvio koristeltiin hopea ja vaaleapunaisella värillä: kattauspöydällä oli hopeavärinen autopeite ja pöydillä oli valkoisia pöytäliinoja. Koristeiksi maalattiin cd-levyjä vaaleanpunaisella maalilla. Ne roikkuivat katossa vaaleapunaisten sydämien kanssa. Pöydillä oli koristeena cd-levyjä, vaaleapunaisia sydämiä ja mustia kiviä.

Kirjoitti Jari Helminen

 


Nyyttipuistossa oli avajaisjuhla. Juhlassa oli pappi, joka siunasi Nyyttipuiston ryhmäkodin. Sen jälkeen vieraat siirtyivät toimintakeskuksen puolelle ja oli avajaispuheiden vuoro. Puhe oli tehty yhteistyönä ja siinä kaikki toimintakeskuksen ihmiset esiteltiin. Puheen sisällä oli Fatin oma tekemä puhe. Lopuksi vieraat toivotettiin tervetulleeksi.

Juhla oli todella kiva ja tykkäsin siitä. Huomasin, että kävin aika usein tarjoilupisteen luona, join kahvia ja taisin syödä liikaa. Juttelin Ilpon, Tutan ja Koukkusaaren ohjaajan kanssa. Ilpo tapasi jopa oman isäni ja äitini ja kertoi että haluaisi tulla käymään meillä. Fatin puhe oli todella mykistävä.. se oli jopa todella hieno!

Kirjoitti Joonas Lehto