14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A
 

Rinnekodin Salamat

Rinnekodin Salamat on Lakiston työtoiminnan urheilujoukkue. Joukkue harjoittelee erilaisiin urheilutapahtumiin, esimerkiksi salibandyä ja jalkapalloa. Joukkuetta valmentaa ulkotyötoiminnan erityisohjaaja Jukka Kosonen.

t8.jpg

Tomi kommentoi: "Turnauksessa oli mukavaa. Tykkäsin olla maalivahtina."

t2.jpg

t9.jpg

Valmentaja Jukka Kosonen

t3.jpg

Nettipajalla ja Puutarhalla työskentelevä Kalle Utriainen oli Rinnekodin salibandyjoukkue Salaman mukana salibandy turnauksessa Espoossa. Joukkue pärjäsi turnauksessa hyvin, voittaen pronssia.  Haastattelimme Kalle Utriaista turnauksen tunnelmista.

t14.jpg

Tämän vuoden alkupuolella joukkueen valmentaja Jukka Kosonen kysyi minulta liittyisinkö mukaan Rinnekodin salibandyjoukkueeseen.  Innostuin heti ajatuksesta. Minusta oli tosi kiva päästä pelaajaksi joukkueeseen ja muut ottivat minut hyvin mukaan! Olen pelannut aikaisemmin Keravalla salibandyä Tuliketut joukkueessa, joten laji oli entuudestaan tuttu.

t17.jpg

Ennen turnausta harjoittelimme yhdessä, kävimme läpi salibandyn sääntöjä ja valmentajamme Jukan avulla jaettiin pelaajille pelipaikat. Minä olin sentteri. Sentteri tarkoittaa pelaajaa, joka pelaa keskikenttä hyökkääjänä.

t13.jpg

Osallistuimme Espoossa Ratiopharm Areenalla pelattuun turnaukseen torstaina 13.10.2016. Mukana turnauksessa oli kuusi joukkuetta. Meidän joukkue pelasi kaksi alkusarjan peliä, sijoitusottelun ja pronssiottelun.

Ensimmäinen joukkue jota vastaan pelasimme, oli nimeltään Kallet. Kallet harjoittelee Espoon Oilersin alaisuudessa. Heitä valmentaa Pekka Leisti.

t4.jpg

Ensimmäinen peli Kalleja vastaan hävittiin reippaasti. Puolustuksemme oli ehkä hieman unessa, eikä maalejakaan tehty. Ottelu ei ollut helppo, Kallet ovat todella kova joukkue. Jotta jatkossa voimme haastaa heidät, meidän täytyy harjoitella enemmän ja tsempata kovasti.

t7.jpg

Toisen pelin pelasimme Mäntsälän Haukkoja vastaan. Sen pelin voitimme 8-1. Toisessa pelissä syöttely ja puolustus toimivat hyvin. Valmentajamme tsemppasi meitä ennen ottelua ja antoi vinkkejä miten parantaa peliä. Joukkueella oli tosi hyvä fiilis pelin jälkeen!

t15.jpg

Viimeiseen pronssi peliin lähettiin voitto mielessä! Ja sehän meni nappiin. Meitä ei jännittänyt ja pelasimme tosi hyvin. Voitimme 8-0. Kun peli oli ohi, olimme kaikki ihan fiiliksissä, kun voitimme pronssia!

t11.jpg

Turnauksen mitalisija saavutettiin hyvällä yhteispelillä. Lisäksi joukkueesta nousi muutama tähtipelaaja: Niko oli turnauksen maalitykki ja teki melkein kaikki maalit. Tomi pelasi loistavan turnauksen joukkueen maalivahtina.

t6.jpg

Turnauksen jälkeen palkitsimme itsemme hampurilaisilla McDonaldsissa.

Perjantaina voitokkaalle joukkueelle järjestettiin mitalikahvit, jossa muisteltiin edellisen päivän maalikarkeloita ja suunniteltiin jo seuraavaa turnausta. Joukkueella oli selkeä näkemys; seuraavaan turnaukseen lähdetään hakemaan voittoa!