14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Rohkeasti kohti tulevaisuutta

 

Metsäryhmässä syksyllä työt aloittanut Minna kokeilee rohkeasti uusia asioita.  Syksyllä hän yllätti kaikki kaverinsa vaihtamalla työpaikkaa. Aiemmin ei tyttöjä ole nähty metsäryhmän hommissa, ja Minna näytti kaikille kuinka rajoja voi rikkoa perinteisessä työelämässä. Minnan elämässä on tapahtumassa iloisia muutoksia myös vapaa-ajan puolella.   

Haastattelimme Minnaa Nettipajalla helmikuussa Sannan ja Sanna-Marin kanssa.

 

Minna_kuusi_artikkeli.jpg

 

Miten pääsit metsäryhmään töihin, ja missä olit sitä ennen töissä?

Olin aiemmin töissä Hämeenkylän K-Supermarketissa. Olin siellä työharjoittelussa, ja myöhemmin osa-aikaisena palkkatyössä. Kun osa-aikainen työ kaupassa päättyi, siirryin Lakiston Työvalmennukseen, etsimään itselleni uutta työtä. Työvalmennuksessa kerroin, että haluaisin tehdä ulkotöitä ja pihatöitä. Puutarha ei kiinnostanut, en ole mikään viherpeukalo, vaan halusin työtä jossa voi liikkua ja olla ulkona. Otimme yhteyttä Metsäryhmän ohjaaja Pekka Lavonsaloon, ja sainkin paikan metsäryhmästä.


Miten metsäryhmän pojat suhtautuivat uuteen työntekijään?

Ne oli kaikki ihan ällistyneitä. Kaikki suhtautuivat minuun alusta asti tasavertaisesti, vaikka naispuolinen työkaveri olenkin.


Onko Metsäryhmässä ollut mitään työtä johon et voi osallistua?

Kaikkea olen tehnyt mitä muutkin siellä tekee, paitsi jonkun verran olen vältellyt lumitöitä. Se on aika raskasta työtä. Onneksi tänä talvena ei ole satanut kauheasti lunta.


Onko sinulla tulevaisuuden haaveita työpaikan tai koulun suhteen?

Olen saanut itselleni uuden asunnon ja muutan Pitäjänmäkeen uuteen RK-asuntoon Silvesterintielle.

Sain sieltä oman yksiön, ja tällä hetkellä kaikki ajatukset onkin siinä uuden kodin laittamisessa.

Olen tyytyväinen metsäryhmän työhöni, enkä ole edes ajatellut muita töitä tällä hetkellä.

 

Onko siellä asunnossa omaa saunaa? 

Ei, siellä on yhteissauna, mutta muutoin se on ihan oikea yksiö vuokrakämppä. Tosin aika kallis koska sijaitsee Helsingissä.


Onko jotain mitä sinun pitää hankia uuteen asuntoon?

En aio hankkia sinne mitään uutta! Kaikki mitä tarvin on jo valmiina ja jos tulee ilmi jotain mitä puuttuu, ostan sen sitten myöhemmin. Vasta 23. päivä pääsen katsomaan miltä asunto näyttää. Huoneistot remontoidaan asunnoiksi ja ne alkavat olla valmiina. Taloon vapautuu 12 asuntoa. Vasta sitten kun näen asunnon, ja tiedän mahtuuko kaikki tavarani sinne, ja pitääkö jotain uutta ostaa.


Miten sait uuden asunnon? 

Ensin keskustelin Rinnekodin palveluohjaajan kanssa ja kerroin että haluan muuttaa. Hän otti yhteyttä Espoon kaupungin sossuun, ja sieltä tuli päätös, että olen saanut asunnon Pitäjänmäestä. Olin aika yllättynyt että pääsin Helsinkiin asumaan. Pääsen muuttamaan maaliskuun 5. päivä.


Kuka tulee muuttomiehiksi avustamaan?

Tädin mies ehkä tulee auttamaan, mutta tilaan muuttoauton. Kaikki on jo pakattu. Aloin jo helmikuun alussa pakkaamaan kaiken valmiiksi.


Otatko töistä vapaata?  

En ota. Ehdin laittaa tavarat paikoilleen iltaisin ja viikonloppuna.


Seurusteletko kenenkään kanssa, vai oletko sinkku? 

Olen kihloissa poikaystäväni kanssa. Menimme kihloihin uutena vuotena 1.1. Mutta emme ole vielä miettineet yhteen muuttamista. Nykyään yhdessä olemisesta tulee helpompaa, sillä uusi asuntoni on lähempänä paikkaa missä hän asuu.


Mikä sinun horoskooppimerkkisi on?

Olen kalat.

 

Nettipajan toimitus raati otti selvää kalan luonteenpiirteistä:


Kalat

Kalat ovat romanttisin, runollisin ja idealistisin kaikista eläinradan merkeistä. Kalat ovat luonteeltaan uneksijoita. Kalat sukeltavat täysin parisuhteeseen ja tekevät täydellä sydämellään kaiken mihin ryhtyvät.

Eläinradan viimeinen merkki - kalat - on hieman mystinen merkki, jolle on suotu runsain mitoin luovuutta, intuitiota, taiteellista herkkyyttä ja myötäelämisen kykyä.

Vahvuus: Herkkyys, henkinen sitkeys, epäitsekkyys

Heikkous: Negatiivinen mieliala

 

Horoskooppi osui kohdalleen!

 

Terveiset Marttiksen lukijoille:

Aina kannattaa haaveilla, ja uskaltaa tehdä jotakin uutta!

 

Viimeinen kysymys:

Oletko koskaan harkinnut että tulisit töihin Nettipajalle?

Olen harkinnut, täällä olisi kivat työkaverit.