14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A
 

Sirpa Granö ja Juha odottamassa esiitymisvuoroa vuoden 2012 kehitysvammaisten kulttuuripäivillä

Marttis -nettilehden toimittaja

Nimeni on Juha Vainio. Työtehtäviini kuuluu juttujen kirjoittaminen, tietovisojen tekeminen ja konserttiarvostelut. Minulla on ammatillisiin opintoihin valmentavan koulutuksen työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus. Nettipajalle tulin töihin sen takia, että minulla on tietotekniikankäyttäjä-koulutus. Rinnekodissa olen ollut töissä maaliskuusta 2012 lähtien.

Erikoisin ja mieleenpainuvin hetki työssäni on ollut Järjestäjä-melan luovutus Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle. Tilanne jännitti minua, koska se tuli yllättäen, eikä minulla ollut aikaa valmistautua. Ikävin tilanne, minkä olen työssäni kohdannut, on työkaverin äksyily.

Suosittelisin omaa työtäni ihmiselle jotka osaavat käyttää tietokonetta sekä ovat reippaita ja ahkeria, ja panostavat työhön sataprosenttisesti.

Vapaa-aikani kuluu muun muassa harrastusten parissa. Harrastan bändikerhoa, jossa harjoittelemme keskiviikkoisin musiikkikappaleita eri vuosikymmeniltä. Käyn Nuorisoklubilla joka toinen maanantai tapaamassa kavereita. Samalla kahvittelemme ja katsomme Salatut elämät – ohjelmaa. Joka toinen tiistai käyn kirjapiirissä. Tutustumme siellä toistemme suosikkikirjoihin ja keskustelemme niistä. Oma lempikirjani on Astrid Lindgrenin Yksityisetsivä Kalle Blomkvist. Lomani vietän täällä Suomessa. Suosikkilomakohteeni on kylpylä Katinkulta Vuokatissa.

juha1.jpg
Juha lukutaidon päivänä Kampin Narinkkatorilla