14. joulukuuta 2018
  • Tekstin koko:
  • A
  • A
  • A

Minun nimeni on Tuija.

Olen opiskellut mm. Diakonia opistolla Helsingissä TYVAlla. Siellä olen opiskellut mm. tietokoneen peruskäyttöä. Siellä minulla oli ohjaajana Jorma Hanka, on mukavaa kun hän tuli Rinnekotiin töihin tänne Rinnekotiin ja on nyt täällä oma ohjaajani.

Asun Auralassa, Hämeenkylässä. Muutin Leppävaarasta Huvilinnan asuinyksiköstä sinne vuonna 2007.

Rinnekodilla aloitin työt hevostalleilla, siellä minulla oli ohjaajana Pitkäsen Sari. Hevostalleilla oli mukavaa olla töissä, välillä saimme ratsastaakin hevosilla, jos olimme ehtineet tehdä kaikki päivän työt valmiiksi. Yhden hevosen nimi oli Pyrstötähti, mutta me sanoimme sitä Pyrstikseksi. Hevostallit lopetettiin, ja sieltä lähdin keittiölle töihin. Olin töissä Martintalon keittiöllä.

Minusta on ollut mukavaa olla Rinnekodissa töissä. Pesulassa oleminen on parasta. Välillä tulee raskaaksi työnteko kun on paljon seisomatyötä ja kesällä pesulassa on kuuma. Mukavinta töissä on se mitä mä olen tehnytkin tuolla pesulassa. Tykkään kylpypyyhkeiden viikkaamisesta.

Leinon Anu on mukava työntekijä, juttelee paljon mun kanssa, sanoo huomenta mulle ja toivottaa hyvää kotimatkaa.

Vapaa-aikoinani mä lenkkeilen paljon, teen käsitöitä, virkkaan ja kudon. Sitten mä harrastan aika paljon kirjojen lukemista. Mulla on yks sellainen kirja kun Kotikatu, siitä mä tykkään. Käyn Helsingissä liikahduskerhossa torstaisin ja tsemppiklubi Piikujalla ja Paulan jumppa Lakistossa Martintalolla.

Jos mietin jotain oikein kivaa ja erikoisesti mieleen jäänyttä työpäivää, niin se on kyllä Jorma Hangan vetämä leiripäivä tänä keväänä. Vietimme sen Majalammella.