Iita hamsterin tulokertomus

iida otsikko.jpg

Tällä kertaa kerron hieman lisää eläimistäni ja nyt vuorossa on hamsterini Iitan tulokertomus.

Edellinen hamsterini Sofia kuoli 11.5.22 ja päätin ottaa mahdollisimman pian uuden, ettei tarvitse katsoa ihan tyhjää häkkiä kauan.

Kävin sitten ystäväni kanssa Itiksen Faunattaressa katsomassa syyrialaisia hamsterin poikasia ja lopulta päädyin varaamaan kyyhkynharmaan ”naaraan”.

16.5.22 kävin sitten hakemassa hamsterin kotiin ja siitäpä tulikin varsin odottamaton ja erikoinen haku, sillä minulle sanottiin: Otat tämän sillä varauksella, että se odottaa poikasia, koska se on kasvattajalla päässyt pelehtimään poikien kanssa.

Tokaisin myyjälle etten halua hamsteria, joka on tiine mahdollisesti. Myyjä vei hamsterin takahuoneeseen tarkistaakseen, odottaako hamsteri todella poikasia. Ei odota, sanoi myyjä, joten päätin ottaa hamsterin mukaani.

Olin miettinyt hamsterin poikaselle nimen jo valmiiksi, sillä halusin naaraan ja oli helppo sille keksiä nimi. Maksoin hamsterin ja lähdimme pienen kanssa kotiin.

Kaksi kuukautta Iita hamsterin kotiutumisesta luokseni huomasin, että nyt Iitassa on jotain omituista.

Iita oli ruokailemassa yhtenä heinäkuisena iltana tasolla ja aloin katsomaan Iitan hännän alle ja sieltä paljastuikin kivekset! Eli tajusin saman tien, että minulle oli myyty uros hamsteri naaraana ja naaraan papereilla. Olin erittäin kummissani ja närkästynyt, koska olin alun perin naarasta ollut ostamassa, joten luotin etteivät he tekisi näin isoa virhettä.

Lopulta Iita sai sitten nimensä pitää, koska en viitsinyt alkaa enää vaihtamaan jo opittua nimeä.

Kirjoittanut: Tanja