Joulukalenteri 2023 Luukku 7

2023luukku7.png

Tonttuoppilaan lahjapulma

Miisa on 18 vuotias ja opiskelee viimeistä vuotta Helsingin yliopistossa tonttukoulussa. Miisa on tehnyt päättyötyöksi joululahjoja, joissa on villavaatteita. Lahjat ovat päätyneet erehdyksessä Pepille, joka on valmistumassa koulusta. Hän piilottaa lahjat huoneeseensa.

Joulupukki saapuu koululle tarkastamaan lahjojen laadun. Miisa kertoo joululahjojen kadonneen. Opettaja saapuu paikalle ja haluaa itse etsiä lahjat . Hän vaatii Miisaa ja Joulupukkia pysymään aloillaan. Joulupukki ei tähän suostu ja uhkaa erottaa opettajan, koska hän on ollut tuhma. Opettaja antaa Miisan ja Joulupukin etsiä lahjat.

Miisa kysyy Pepiltä, onko hän nähnyt lahjoja. Peppi valehtelee, mutta jää kiinni lahjojen löydyttyä Miisan tarkkaavaisuuden ja Pukin tarkan vainun ansiosta. Peppi pyytää anteeksi tekojaan. Pukki pitää lahjoista ja opettajakin antaa täydet pisteet. Miisa haluaa antaa lahjat kavereilleen ja antaa viimeisen lahjan Joulupukille. Pukki säästää lahjan siiheksi, kun hän palaa lahjojen jakoreissulta. Ärsyttävä opettaja sai nauttia risuista.

Miisa valmistui tontuksi ja halusi pukille töihin. Tämä kävi pukille. Myös Peppi halusi korvatunturille töihin tontuksi. Peppikin sai töitä. Pukki, Miisa ja Peppi saapuivat korvatunturille. Oli jouluaatto. He tapasivat pukin velipuolen, joka on ihmissusi. Velipuoli kertoi kaiken olevan kunnossa. Myös Miisan pikkuveli Mika näyttäytyi. Mika oli työkokeilussa pukin luona ja auttoi Miisaa ja Peppiä paketoimaan lahjoja.

Opettaja saapuu paikalle, koska hän ei ollutkaan tyytyväinen risuihin. Opettaja nappasi salaa Joulupukin reestä lahjan. Pukin velipuoli huomasi opettajan ja söi hänet suihinsa. Opettaja maistui hyvältä. Lahjat saatiin valmiiksi ajoissa ja pukki jakoi lahjat kaikille kilteille. Pukki avasi Miisan lahjan ja siellä olikin suklaata. Pukin mielestä lahja oli ok.

Sen pituinen se.

Kirjoittanut: Draamaryhmä