Joulukalenteriluukut 20-24

joulukalenteriluukkuun 21.jpg

TALVIJOULUKALENTERI LUUKUT 21-24

Lumitähti söi aamupalaksi riisipuuroa ja sitten hän askarteli joulukoristeita, lumihiutaleita ja punaisia paperitonttuja sekä vihreitä kuusia. Tonttulassa valmistelaan joulua. Joulukuusi on tuotu sisälle kuivumaan. Muori valmistaa paljon jouluruokia ja herkkuja, kakkuja, joulutorttuja, pipareita. Kinkku paistetaan jouluaattona. Suuren ruokapöydän ääressä on monta tuolia ja pöydällä on myös punaisia kynttilöitä sekä valkoisia kynttilöitä. Punaisessa pöytäliinassa on koristeena lumihiutaleita ja tonttuja sekä kuusia.

Tontut paketoivat joululahjoja joulupukin rekeen aaton aattona. Joulukuusi koristellaan. Siihen laitetaan kimallenauhoja ja kultaisia sekä hopean värisiä joulukuusen palloja. Latvaan laitetaan tähti.

Kun joulupukki tulee aattona lahjojenjakomatkalta, muori kattaa pöytään lautaset ja lasit sekä mukit. Tonttulan joulupöydässä on kinkku, porkkanalaatikko, perunalaatikko, lanttulaatikko, maksalaatikko, puolukkakakku, pipareita ja joulutorttuja sekä muorin tekemä kinuskikakku. Lisäksi vielä savukalaa ja glögiä sekä kotikaljaa. Kun ruoka on syöty, he katsovat televisiosta jouluelokuvia. Sen jälkeen kaikki menevät nukkumaan.  Lumitähden mielestä tämä oli kaikkien aikojen paras joulu.  

Julkaistu 20.12.2019

Anna-Liisa

Olen Marttiksen kulttuuritoimittaja. Kirjoitan konsertti ja elokuva-arvosteluita. Tykkään vampyyri elokuvista ja kirjoista.

Jaa sivu: