Koronapandemian aikaisia käsitöitä Nummelassa

Sukan varsi, Henna.JPG

Kuinka pitkään olet harrastanut käsitöiden tekemistä?
Olen harrastanut pienestä asti, n. 11-12 -vuotiaasta asti. Olen virkannut patalappuja ym. sekä neulonut lapasia ja villasukkia. Sekä kangaspuilla kutonut poppanoita.

Mikä on suosikki käsityö menetelmäsi?
Oikeastaan kaikki, sukkien ja lapasten neulonta sekä pöytäkangaspuilla kutominen. Halusin ommella verhoja tilaustyönä.

Mitä käsitöitä olet tehnyt viimeisen kahden viikon aikana?
Neulonut sukkaa, josta olen tekemässä ensimmäistä paria. Siitä kuva tuossa ylhäällä. Tarkoitus saada kesäkuulle valmiiksi. Sekä verhojen lyhentämistä, ensin silitin ja laitoin nuppineulat, jonka jälkeen aloitin ompelukoneella ompelun. Ompelukone alkio ”ryyppäilemään” joten jatkan kun kone on kunnossa. Osaan itse selvittää mistä voi johtua ongelma, tarkistan ylälangan ja puolan. Eiköhän ongelma selviä. Kuuntelen samalla linnunlaulua. Verhosta kuva alla.

Oletko tehnyt nyt koronan aikana enemmän käsitöitä kuin normaalisti?
En ole, saman verran. Kesällä aina tulee vähemmän muutenkin tehtyä käsitöitä. 

Vinkkejä käsitöistä kiinnostuneille, millaisista käsitöistä on helppo aloittaa?
Tavallinen virkkaus, ketjusilmukoiden tekemien. Kaulaliinan neulomisesta on helppo aloittaa. Sukat ja lapaset ovat haasteellisemmat, täyttyy osata oikea - ja nurjasilmukka sekä kavennukset. Lisäksi kahdella langalla neulominen on haasteellisempaa tekeminen.

Helppo käsityö ohje, jos Marttiksen lukijat haluavat aloittaa käsityö harrastuksen?
YouTubesta löytyy hyvä ohjeita. https://www.youtube.com/watch?v=AzMnwMhGqwE

Lisäksi
Kun tulee syksy ja pääsemme koronasta eroon, niin tapaisin mielelläni muita kutomisesta ja neulomisesta kiinnostuneita ihmisiä. Voitaisi pikkuporukassa tehdä käsitöitä joko livenä tai Skypellä virtuaalisesti.

Käsitöistä täytyy olla kiinnostunut, jotta oppii ja saa aikaiseksi. Lisäksi vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Itsekin aluksi hermostuin, jätin työt kesken, mutta kiinnostus oli niin kova ja jaksoin yrittää. Jotkut oppivat nopeasti, mutta joillain saattaa mennä pidempääkin.

Kaikille intoa käsitöihin. Selkokielisiä ohjeita pitäisikin olla enemmän mm. Leijalehteen, Vernerin sivuille.  

Julkaistu 22.5.2020

Olen Henna 37-vuotias asun Vihdissä. Aloin tehdä tätä Blogia Marttis lehteen, koska en pääse koronaviruksen takia töihin. Ammatiltani olen sisustustekstiilialan artesaani. Harrastan lukemista, seurakunnassa käyntiä sunnuntaisin, virkkausta, sukkien- ja lapasten neulontaa, ompelukone ompelua ja pöytäkangaspuilla kudontaa.

Jaa sivu: