Monikulttuurisuusviikko

pääkuva2.jpg

Asiakkailta tuli toive, että pidetään teemaviikko ja aiheeksi valittiin monikulttuurisuus. Meidän toimintakeskuksessamme on 11 eri kansalaisuutta ja jokainen sai kertoa omasta maasta/asuinmaasta. Katsoimme videoita ja kuvia maasta ja sen nähtävyyksistä. Tutustuimme ruokiin ja kulttuurieroihin. Viikon lopuksi vielä kävimme läpi Suomesta maakuntien eroja.

Arjessamme monikulttuurisuus näkyy pukeutumisessa, ruoka tottumuksissa, pyhien viettämisen sekä arjen tavoissa, keskustelemme avoimesti kulttuurieroista.

Tutustuimme Gambiaan, Englantiin, Irakiin, Pakistaniin, Palestiinaan, Ruotsiin, Somaliaan, Turkkiin, Venäjään, Viroon ja Suomeen. Jokainen asiakas/ohjaaja sai laittaa oman maan lipun metsätilan seinässä olevaan puuhun. Kuvassa laitetaan Pakistanin lippua puuhun.

Emmi ja Satu kertoivat Englannista, Lontoo on pääkaupunki.

Perihan kertoi Turkista, hänellä oli mukana kahvipannu, marmeladia sekä ruusukäsidesi. Käsidesi tuoksui hyvältä ja sitä annetaan vieraille, kun he tulevat kylään.

Viikon aikana syötiin myös eri maiden herkkuja esim. Pakistanilaisella reseptillä tehtyjä taatelipalloja, jotka maistuivat hyvältä. Syötiin myös turkkilaista kakkua nimeltä Revania.

Asiakkaiden palaute teemaviikosta:

“Se oli hyvä viikko!”