Museokaverina EMMAssa

Emma-kuva_Joonas.jpg

Kokemuksia EMMASSA museokaverina


Oli ihan mahtava kokemus. Lisää tällaista. Tykkäsin siitä ja nautin kun sain olla museokaverina.
Valitsin kaksi taulua, joista etsin enemmän taustatietoa. Toinen niistä oli Heikki Marilan taulu Hennala 1918 oli aika hieno. Hennala on kaupunginosa Lahdessa ja pitäisi joskus mennä käymään siellä. Tykkäsin Marilan teoksesta Hennala 1918, joka todellakin avasi silmäni. Se avasi näkökantoja ja teki vaikutuksen.  Olen harmitellut sitä, etten ole kauheasti käynyt Lahdessa, vaikka olenkin asunut naapurikaupungissa Hämeenlinnassa.   
Museokaverikeikka oli ihan huikea ja aika mahtavan tuntunen. Toinen valitsemistani teoksista oli ic-98 kaksikon tekemä saari. Se oli hienosti tehty videoinstallaatio. Se oli animaatio, mutta näytti aidolta.
EMMA-museosta tulee mieleen vapriikki ja jollain tapaa Sara Hildénin taidemuseo. Sadattelen vaan, etten itse ole koskaan ollut kovin taiteellinen. Käyn aika nihkeästi taidemuseoissa. Jos joskus saisin kipinän, sitten voisin itsekin käydä.  EMMAssa pitäisi itsekin käydä vapaa-aikana.  Siellä käynti avasi silmiä huomattavasti.  Museokaverin rooli miellytti.  EMMAssa museokaverikäyntejä saisi tulla lisää.  Tekisipä itsekin mieli ryhtyä taitelijaksi ja muuttaa vaikkapa maaseudulle.  Esim. vaikkapa jonnekin kakkostien varteen.  Tai 100-200 km päähän Helsingistä.  Meikälle se sopisi hyvin. 

Julkaistu 19.12.2018

Joonas

Teen juttuja Marttikseen politiikasta, urheilusta ja historiastakin, jos haluatte. Luen paljon kirjallisuutta ja kaipa se vaan aina kiehtoo. Ihailen etupäässä eri kirjailijoita.

Jaa sivu: