Retkellä Kiasmassa

Kiasma_1.jpg

Kulttuuriryhmä teki retken Helsinkiin, nykytaiteen museo Kiasmaan. Jännitystä oli ilmassa, kun odotimme linja-autoa. Osalle retkeläisistä julkisten kulkuvälineiden käyttö oli tuttua, mutta joillekin se oli uusi tilanne. Matkalle olimme varanneet pientä evästä, jotka tulivat syötyä heti kun linja-autoon pääsimme.

Helsingin päässä kiiruhdimme Kiasmaan, jossa meitä odotti opas, joka vei meidät suurella hissillä kolmanteen kerrokseen. Saimme nähdä pienen osan tämänhetkisestä näyttelystä. Värikkäät säröillä olevat suuret peilit olivat monen retkeläisen mielestä kauniita ja niitä kuvasimme paljon. Kiinnostavin työ oli oviaukko, josta tuprusi vesihöyryä kuin pieniä pilviä. Oviaukosta mentiin monta kertaan ja kädet koettivat ottaa leijailevia hattaroita kiinni.

Seuraavaksi siirryimme työpajalle, jossa teimme omakuvat peilin ja läpinäkyvän kalvon avulla. Tekniikka oli monelle uusi ja mielenkiintoinen. Kuvista tuli hienoja ja katselimme niitä ikkunaa vasten.  Kuvat saimme mukaamme ja nyt ne koristavat toimitilamme ikkunaa.

Nälkäisille retkeilijöille vatsan täytettä haimme ravintola RAX:ista. Siellä harjoittelimme ruoan maksamista, sen annostelua ja rauhallista seurustelua ruokailun yhteydessä. Paluumatkalla ihastelimme vielä jouluisia näyteikkunoita.

Julkaistu 5.12.2018

Kulttuuriryhmä

Kulttuuriryhmä osallistuu erilaisiin tapahtumiin ja Rinnekoti-Säätiön omien tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen. Kulttuuriryhmäläiset valokuvaavat, tekevät taidetta, kirjoittavat ja dokumentoivat ajatuksiaan ja ympäristön tapahtumia.

Jaa sivu: