Haastattelussa Special Olympics voittaja

special olympics kultamitalit.jpg

Toukokuussa 24-26 päivä järjestettiin Tanskassa Special Olympics urheilutapahtuma. Paikalla kisasivat Suomi, Islanti, Tanska, Ruotsi, Norja ja Saksa. Lajeina olivat golf, uinti, sulkapallo, keilaus, ratsastus ja rytminen voimistelu. Kultamitalisti Totti osallistui ratsastukseen ja voitti kaksi kultamitalia. Hän kertoo meille kaiken mitä Tanskassa tapahtui.

Miten päädyit kilpailemaan Special Olympicissa?

- Meillä Kartanon ratsastajissa valitaan aina se, joka osallistuu Special Olympicsiin. Tällä kertaa se oli mun vuoro. Multa kysyttiin haluaisinko osallistua Special Olympicsiin ja sanoin kyllä. Special Olympics järjestetään joka neljäs vuosi. Meidän tallilta osallistui neljä kilpailijaa.

Miten Special Olympicsin ratsastuksessa kisattiin?

- Ensin ratsastettiin lauantaina kouluratsastusta. Se tarkoittaa sitä, että tehdään ympyröitä, pääty-ympyröitä, vaihdetaan suuntaa ja vapaata käyntiä. Ratsastusopettaja huusi mulle suomeksi mitä pitää tehdä. Sitten ohjasin hevosta ohjaksilla ohjeiden mukaisesti. Mä voitin siitä kullan. Hätkähdin kun mun nimeni huudettiin. Sunnuntaina oli tehtävärata, joka tarkoittaa sitä, että siellä pujotellaan ja myös ratsastaja poimi palloja korista ja vei ne toiseen koriin hevosella ratsastaen. Siellä oli myös käyntiluokka, joka tarkoittaa hevosen kävelyä. Voitin myös tehtäväradasta kultaa, josta yllätyin.

Mitä pidit Special Olympics tapahtumasta?

- Oli kyllä tosi mukava tapahtuma. Me kilpailtiin sisähallissa. En ehtinyt seurata muita kisoja ollenkaan. Ratsastuksessa oli kyllä paljon väkeä niin osallistujina kuin katsojina. Mua ei katsojien määrä jännittänyt. Hymyilin koko kisan. Lauantaina oli iltajuhlat. Siellä oli livebändi, coverbändi joka esitti muiden artistien kappaleita. Sitten siellä laulettiin Abbaakin. Mäkin lauloin mukana. Yöllä me nukuttiin jostain syystä luokkahuoneen lattialla. Oli meillä kyllä patjat mukana ja pussilakanat ostettiin. Tanskan reissun aikana kävimme myös Lidlissä. Takaisin tullessa sunnuntaina meillä oli Special Olympics päättäjäiset. Siellä oli esityksiä, lauluesityksiä ja voimisteluesitys.

Kertoisitko vielä millä fiiliksillä saavuit Suomeen?

- Oli kyllä hyvä kokemus ja päällimmäisenä jäi mieleen, että oli kiva ratsastaa. Kiva päästä tällaisiin kisoihin mukaan ja oli hyvä reissu. Tunnelma oli tosi hyvä! Fiilikset on tosi kivat!