Kehäkukkakodissa 20 vuotta yhteistä elämää

20210401_133856.jpg

1.4.2021 Kehäkukkakodin 20-vuotis syntymäpäiviä vietettiin koronan vuoksi oman porukan kesken. Meitä asukkaita on yhteensä 10 henkilöä, joista yhdeksän on asunut yhdessä alusta alkaen. Tunsimme toisemme jo sitä ennen yhteisistä harrastuksista ja kouluista. Olemme siis olleet yhdessä jo monta vuosikymmentä! 

Juhlaruoka tilattiin Wandas-ravintolasta. Se oli pääsiäismenuu ja sisälsi lammasta, kermaperunoita ja waldorfin salaattia. Jälkiruuaksi oli kinderpiirakkaa ja kahvia. Yksi asukkaista tarjosi kuohuviiniä ja kilistelimme Kehäkukkakodin kunniaksi. 

Muistelimme menneitä katselemalla DVD:ltä vanhoja ulkomaanmatkoja. Olemmen käyneet mm. Madeiralla, Pargassa (Kreikkassa) ja Maltalla. Videoilta ihmettelimme, miten nuorilta me näytimme 20 vuotta sitten. Muistelimme, miten meistä tehtiin lähetys MTV:n uutisiin Kehäkukkakodin peruskiven muurauksesta. Annaa, Jenniä, Heliä, Mikkoa, Markoa ja Jussia haastateltiin tv-lähetykseen. 

Muistelimme myös monia yhteisiä juhlia, kuten joka vuotisia sadonkorjuujuhlia ja asukkaiden syntymäpäiviä. Joka vuosi jokaiselle asukkaalle on leivottu syntymäpäiväkakku ja kakkukahvit on juotu jo noin 200 kertaa yhdessä. 

Oli mukava juhlia jälleen yhdessä. Kehäkukka on meille oma koti. 

kirjoittajana Heli Mäkinen, Kehäkukkakodin asukas 

Nainen pitää kädessään juomalasia ja katsoo kameraan päin. Nainen seisoo pöydän takana ja pitää kädessään juhlavaa lasia. Nainen seisoo olohuoneessa ja nostaa maljan.