Luontomandalassa yhdistyy eri luonnonmateriaalit

luontomandala.jpg

Toimintakeskus Heikkilän asiakasryhmän aamupalaverissa päätimme päivän teemaksi kädentaidot ja ulkoilu. Ohjaaja Heidin esitteli asiakkaille idean luontomandalasta. Asiakkaat pitivät ideasta ja lähtivätkin innoissaan pohtimaan sen toteuttamista.

Yhdessä pohdimme ensin, mitä eri luontomateriaaleja yksikkömme lähimetsästä voisi löytyä. Lähdimme kukin oman laatikon kera lähimetsään etsimään käpyjä, kiviä, lehtiä yms. Yritimme löytää erilaisia materiaaleja – kovia, pehmeitä, tuoksuvaa, piikikästä, elävää, kuollutta jne. Näin saimme aistitreenausta samalla. Jokainen meistä pohti, millaisia materiaaleja oli löytänyt ja sanoitimme niitä.

Kun laatikot olivat jokaisen mielestä täynnä, siirryimme Heikkilän pihalle ja yhdessä etsimme sopivan paikan mandalalle. Vuorotellen kävimme viemässä osia mandalaan. Jokainen sai itse valita, mitä materiaalia käyttäisi kuitenkin huolehtien siitä, että mandalassa olisi mahdollisimman paljon erilaisia materiaaleja.

Vaikeaa oli päättää, milloin mandala olisi valmis, mutta saimme kuitenkin aikaiseksi todella hienon ja värikkään teoksen. Kädentaidot ja ulkoilu hetkemme päättyi siihen, kun jokainen sai ottaa taideteoksesta itse kuvan muistoksi.