MartinAarre lautapeli

Testaus peli menossa.jpg

MartinAarre pelissä on ideana kierrellä ympäri Suomea ja löytää MartinAarre. Aarretta etsiessä tehdään muiden nappuloiden alta löytyviä erilaisia toiminnallisia tehtäviä, kuten  "Ota itsellesi mieluinen kuva tabletilla”, ”Vaihda paikkaa jonkun pelikaverin kanssa” ja ”Soita rumpua." Toiminnallisia tehtäviä on yhteensä 19. Ne muun muassa tukevat ja ylläpitävät erilaisia taitoja taitoja, antavat aistillisia kokemuksia ja lisäävät ryhmän yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Pelin teko aloitettiin jo viime syksynä. Peli saatiin vasta tänä syksynä valmiiksi päiväaikaisen toiminnan korona-sulun vuoksi, mutta hyvää kannatti odottaa - valmista peliä on ollut tekijöidensäkin mielestä hauska pelata.

Toimintakeskus Martin toimintaryhmät ovat kaikki osallistuneet lautapelin suunnitteluun ja tekemiseen. Kommunikaatio-ryhmässä suunniteltiin mm. pelin ulkoasua ja sääntöjä.

(Teksti jatkuu kuvien välissä)

Paperille piirretty Suomen kartta, jonka päällä punaisia merkkejä maakuntien päällä. Karttapiirroksen vieressä musta tarjotin, jolla erivärisiä pelimerkkejä.

Hienomotoriset taidot-ryhmässä tehtiin mm. pelinappulat taikataikinasta.

Tarjottimella leivinpaperin päällä erimuotoisia pelinappuloita aseteltuna kuivumaan. Henkilö kuvattuna takaapäin siten, että hänestä näkyy vain takaraivoa ja käsiä. Oikealla kädellään henkilö maalaa punaista pelinappulaa.

Aistilliset kädentaidot-ryhmässä mm. maalattiin pelinappulat sekä ommeltiin noppaa.

Yksi henkilö ompelee ompelukoneella kankaanpalasta noppaa. Pyörätuolissa istuva henkilö seuraa vierestä ompelukonetta.

Peli-ryhmässä peliä on tietysti pelailtu ja todettu hyväksi - yhdessä tekeminen on hauskaa ja palkitsevaa.

Viisi pyörätuolilla istuvaa henkilöä ovat kerääntyneet pöydän ympärille. Pöydällä on lautapeli, jota he pelaavat. Osa henkilöistä katsoo kameraan ja hymyilee.