Toimintakeskus Tarmola

20210507_102357.jpg

Haastattelimme Toimintakeskus Tarmolan asiakkaita etäyhteyden välityksellä keskiviikkona 5.5.2021. Meitä oli toimittajana yksi asiakas sekä ohjaaja. Toimittajamme suunnitteli kysymykset heidän toivomien aiheiden perusteella sekä esitelläkseen Tarmolan toimintaa. Toimintakeskus Tarmola alkaa kirjoittamaan blogeja verkkolehti Marttikseen ja ensimäinen julkaisu tulisi ennen kesää.

Ketä te olette ja missä päin Tarmola sijaitsee ?

Olemme Sirpa, Jesse. Jyri Miko ja Mika sekäerityisohjaaja Päivi. Tarmola sijaitsee Porvoon keskustassa.

Montako asiakasta teillä on ?

Asiakkaita on yhteensä 18

Mitä kaikkea teette Tarmolassa ?

Osa tekee vohvelikangasta ja muita kädentaitoja. Tällä viikolla olemme tehneet äitienpäivä kortteja. Käymme ulkona kävelyllä sekä kierrätämme pahvia, lasia ja kartonkia viikottain. Meillä on myös jokaisella omat vastuutehtävät kuten postin hakeminen, roskien vienti sekä erilaisia siivous tehtäviä. Siivous tehtävä on oven kahvojen pyyhkiminen, pöytien pyyhkimen, lattian moppaus ja keittiön tuolien nostaminen ylös siivooja varten. Aistihuoneessa katsellaan uutisia sekä on tauoilla käytössä. Pidämme siellä myös levyraatia.

Minälaisen blogi tekstiin aiotte kirjoittaa ?

 Vapun naamiaisista.

Mikä on kenekin lempi kukka ?

Ruusu, tulppaani, puna-apila, sinikello.

Tykkäättekö liikkua luonnossa ? Onko teidän lähellä luontoa ?

Tykkään kävellä luonnossa ja kuunnella lintujen laulua. Käymme myös joen rannassa kävelyllä. Meidän lähellä on puisto, kutsumme sitä Muumipuistoksi.

Tykkäättekö linnuista?

Kyllä.

Onko teitä pistänyt ampiainen?

Osaa kyllä.

Mikä on kenenkin lempi ajoneuvo?

Osalla meistä on omat polkupyörät. Pidämme polkupyöristä, isän ja äidin autoista, hälytysajoneuvoita sekä kuorma-autoista.

Mitä ajoneuvoja voi nähdä Tarmolan lähellä ?

Hälytysajoneuvoja, autoja , busseja, pikku autoja, rekkoja, traktoreita sekä takseja.

 

Mikä tykkäätte tehdä vapaa -ajalla?

Piirtää tehdä palapelejä, kuunnella äänikirjoja, pyöräillä, laulaa,  soittaa rumpuja ja kitaraa, kuunnella lempi musiikkia kuten Robinia.