Turvallisuusviikko täynnä tärkeää asiaa

turvallisuus2_17.2.jpg

Toimintakeskus Kartanonhaassa vietettiin viikolla 7, turvallisuusteemaista viikkoa. Tiistaina 11.2 oli perinteisesti Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi, mutta toimintakeskuksessa haluttiin valjastaa aikaa tärkeälle teemalle ihan koko viikoksi.

Viikon mielenkiintoisimmat vieraat olivat odotetusti poliisit ja palomies, joiden oli toivottu saapuvan Kartanonhakaan virallisissa työasuissaan siviilivaatteiden sijaan. Muun muassa poliiseille asiakkaat olivat valmistelleet kysymyksiä etukäteen.

”Millaista liikennepoliisin työ on?”
”Paljonko saa sakkoja punaisia päin kävelystä?”
”Miksi sakkoja kirjoitetaan?”

Asiakkaat myös kiittelivät sitä, että saivat kokeilla poliisien varusteita. Pelastusviranomaisten kertomukset työstään olivat myös varsin kiinnostavia.

”Tämä on kiinnostavinta koskaan. Vau, miten hieno työ!”

Turvallisuuskäytäntöjä on harjoiteltava

Poliisin ja palomiehen vierailun lisäksi viikon aikana on perehdytty muun muassa oman kehon tuntemukseen, tapaturmien ehkäisyyn sekä seksuaalisuuteen liittyviin asioihin.

Toimintakeskuksessa tehdään kahdesti vuodessa poistumisturvallisuusharjoitus, mikä on joka kerta myös hieman jännittävä asiakkaille. Turvallisuusviikon yhteydessä tutut käytänteet käännettiin turvallisuusbingoksi, josta asiakkaat suoriutuivat erittäin hienosti ja jännityskin oli kaikonnut. Ohjaajien mielestä oli selvää, että säännöllinen harjoittelu oli tehnyt tehtävänsä.

Kuvat suurenevat klikkaamalla.